Vyhľadávanie


Kontakt

Rock Extremum BB Andrej Chrenka
Dolná 30
Banská Bystrica
97401

+421904636298

E-mail: andrej@rockextremum.eu

Ram-Zet - Neutralized (2009)

18.10.2009 20:10

Britské vydavateľstvo "Ascendance Records" zastrešuje veľmi zaujímavé zoskupenia. Ich spoločným prvkom je nežné pohlavie na speváckom poste. Pod svoje krídla sa im podarilo dotiahnuť také klenoty ako Unexpect, Akphaezya, Pin-Up Went Down, Stolen Babies a Ram-Zet.  Kto pozná tvorbu týchto skupín je mu jasné že ide o silný avantgardný päťlístok. A nedávno vyšla novinka posledne menovaným Ram-Zet.

Tento nórsky sextet produkuje zaujímavý hudobný mix. Spevák a gitarista Flemming Rammseth ho súhrne pomenoval ako"schizo-metal". Základ tvorí avantgardný black metal s gotickými prvkami a silným ovplyvnením  progresívnym metalom. Určite to nie je  hudba  na jedno vypočutie. Častokrát skladby majú už spomínanú schizoidnú atmosféru okorenú ostrými gitarami a priškrteným krkavčím vokálom. Oproti tomu je v kontraste nádherný ženský spev  Miriam Elisabeth Renvag a violončelo Ingvild Johannesen. Celé to skvele podfarbujú klávesy ktoré sa nijak netlačia do popredia. Tento typ hudby však  vyžaduje skutočne sústredený posluch. Album funguje ako celok a neustále s v ňom  niečo deje. Skladby nemajú ucelenú štruktúru, každá žije vlastným životom a aj po niekoľkonásobnom vypočutí budete v nich objavovať stále niečo nové. Jedno malé upozornenie. Ak máte radi priamočiary typ metalu /nič proti nemu/ tu si na svoje neprídete. No ak by Vás to zaujalo, skúste ochutnať aj niečo z hore uvedených lahôdok tohto vydavateľstva. Ja osobne považujem prvé dve za skutočné objavy na poli metalovej avantgardy.

Napriek tomu že sa jedná o veľmi kvalitnú a originálnu nahrávku, skupina neprináša nič nové na čo by sme neboli zvyknutý z ich predošlích albumov. Rozhodne je to však väčší prínos pre scénu ako vydávať donekonečna kópie ortodoxne známych kapiel.

Zostava:
SfinX (Miriam Elisabeth Renvåg) - Vocals
Zet (Flemming Rammseth) - Vocals, guitar
Sareeta (Ingvild Johannesen) - Violin, vocals
Lars - Bass (2006-)
Kuth - Drums (2000-)
Karoline Amb - Keyboards (2008-)

Label: Ascendance

Tracklist:
1.    Infamia    04:43   
2.    I Am Dirt    05:33   
3.    222    05:00   
4.    Addict    10:27   
5.    God Don't Forgive    05:05   
6.    Beautiful Pain    10:29   
7.    To Ashes    08:21   
8.    Requiem    10:20   
Total playing time    59:58

https://www.ram-zet.com/
https://www.myspace.com/ramzetofficial

Autor: mjdzr